Të ngrënit e frutave dhe perimeve të zgjatin jetën

Të ngrënit e shumë frutave dhe perimeve - dhjetë porcione në ditë - mund të zgjasë jetën. Një studim i kryer nga Kolegji Mbretëror i Londrës thotë

Të ngrënit e shumë frutave dhe perimeve – dhjetë porcione në ditë – mund të zgjasë jetën.

Një studim i kryer nga Kolegji Mbretëror i Londrës thotë se të ngrënit e tillë mund të parandalojë 7.8 milionë vdekje të parakohshme çdo vit.

Studimi po ashtu identifikon fruta dhe perime të veçanta që reduktojnë rrezikun e kancerit dhe të sëmundjeve të zemrës.

Këtu bëjnë pjesë: spinaqi, speci, lulelakra, pastaj molla, dardha, portokalli, limoni e të tjera.

Konstatimet janë nxjerrë duke bërë bashkë të dhënat e 95 studimeve të veçanta, që përfshijnë zakonet e të ushqyerit të 2 milionë njerëzve.

‘Frutat dhe perimet ulin nivelin e kolesterolit, shtypjen e gjakut dhe forcojnë shëndetin e enëve tona të gjakut dhe sistemin imunitar’, tha dr Dagfinn Aune, një nga hulumtuesit.

COMMENTS