Të mirat për shëndetin që sjellë konsumi i pjeprit

Të mirat për shëndetin që sjellë konsumi i pjeprit

S’ka si qershitë, kanë vlera të mëdha ushqyese (Video)
Çka mund të thonë buzët për shëndetin tuaj

Sipas një studimi të realizuar nga Insitituti francez të kërkimit agrikulturor, ku doli në përfundim se nga konsumi i përditshëm i antioksiduesve si ai që gjendet te pjepri mund të ulë nivelin e proteinave të stresit.

Pjepri ka përmbajtje të lartë të beta-karotenit, një substancë e cila ul nivelin e stresit. Meqë pjepri është cilësuar një mbrojtës i mirë ndaj stresit.

Pjepri është mjaft i kultivuar dhe i njohur jo vetëm nga fermerët por nga të gjithë njerëzit në vendin tonë. Megjithëse ai ka forma dhe ngjyra të ndryshme shija e tij e ëmbël është mjaft e pëlqyeshme pothuajse nga të gjithë.

Për të gjithë ata persona të cilët vuajnë nga pagjumësia, por që nuk kanë gjetur ende zgjidhje me medikamentet apo rekomandimet e mjekëve specialistë, kurat popullore japin siguri maksimale.

COMMENTS