Super ushqimet për jetë të gjatë

Super ushqimet për jetë të gjatë

Kohëve të fundit, njohuritë e njerëzve për ushqimin e shëndetshëm dhe ndikimin e tij në kualitetin dhe jetëgjatësinë janë rritur. Të gjithë ne kërk

Kohëve të fundit, njohuritë e njerëzve për ushqimin e shëndetshëm dhe ndikimin e tij në kualitetin dhe jetëgjatësinë janë rritur.

Të gjithë ne kërkojmë të ushqehemi sa më shëndetshëm dhe në mënyrë sa më të rregullt.

Shumica e njerëzve tash i kushtojnë vëmendje ushqimit të tyre për të përfshirë ushqyesit që luajnë një rol të rëndësishëm në luftën kundër viruseve, ftohjeve dhe sëmundjeve.

Në këtë kontekst, më poshtë janë shtatë SUPER ushqime – duke konsumuar ato rregullisht, ju do të ndiheni më mirë, do të keni më shumë energji dhe padyshim edhe do të dukeni më bukur.

Orizi – zvogëlon rrezikun nga diabeti, falë vitaminës B1.

Brokoli – ka vitaminë K e cila e rregullon prodhimin e insulinës dhe kështu zvogëlon rrezikun nga diabeti.

Lëngu i boronicës së kuqe – tri gota lëng i boronicës së kuqe në ditë rreduktojnë për deri në 40 % rrezikun nga sëmundjet e zemrës.

Avokado – burim i pasur i kaliumit, i cili nëse kombinohet me ushqim të desalinizuar mbron nga shtypja e lartë e gjakut dhe sulm në tru.

Grejpfrut i kuq – nëse gjatë ditës konsumoni grejpfrut të kuq, ju do të ulni kolesterolin e keq deri në 20 %.

Kafe – 2-3 filxhanë kafe pa sheqer gjatë ditës ulin rrezikun nga sëmundjet e zemrës për 53 %.

Perime të gjelbra – rrisin nivelin e antioksidantëve në gjak që luftojnë një numër sëmundjesh, përfshirë kancerin.

COMMENTS