Studimi i fundit: Hani sheqer lirisht!

Një studim i kryer së fundmi 'rrëzon' thirrjet për të mos konsumuar shumë sheqer, raporton Reuters. Studimi thotë se nuk ka ndonjë lidhje të qartë

Një studim i kryer së fundmi ‘rrëzon’ thirrjet për të mos konsumuar shumë sheqer, raporton Reuters.

Studimi thotë se nuk ka ndonjë lidhje të qartë në mes të përdorimit të sheqerit të bardhë dhe efekteve shëndetësore.

Studimi është reagimi i fundit nga kompanitë që prodhojnë ushqime, përfshirë karamele dhe prodhuesit e pijeve të gazuara, ndaj reagimeve çdo herë e më të mëdha të shkencëtarëve se sheqeri i bardhë duhet fajësuar për mbipshë dhe diabet.

Studimi është kryer në kohën kur disa qeveri lokale në SHBA kanë filluar të hartojnë taksa të veçanta për sheqerin dhe pijet e gazuara me qëllim të reduktimit të konsumimit të tyre.

COMMENTS