Sperma i mbijeton kushteve hapësinore

Katër efektet shëruese që i sjell agjërimi
Hulumtimi ka treguar: Birra ‘ujit’ mendjen, ‘shuan’ memorien

Foshnjat minj kanë lindur të shëndetshme duke përdorë spermën e ngrirë dhe të ruajtur në një ambient pothuajse pa peshë në hapësirë.

Ekipi japonez prapa këtij eksperimenti që thyen gravitetin, nga International Space Station (ISS), ka thënë që transportimi i “farave të jetës” jashtë Tokës është i mundshëm.

Tutje ata kanë shtuar që banka të spermës mund të krijohen në Hënë si mbështetje në qoftë se ndodhë ndonjë fatkeqësi në Tokë.

Megjithatë ende është e pa qartë në qoftë se kjo mund të ndihmoj njerëzit që të popullojnë hapësirën.

COMMENTS