Speci i kuq, flet shkenca për të dhe sekretin e tij

Specat e kuq e të djegës, mund të jenë sekreti i një jete më të gjatë, thonë shkencëtarët. 'Analizat tona, kanë treguar se rënia e mortalitetit ësh

Specat e kuq e të djegës, mund të jenë sekreti i një jete më të gjatë, thonë shkencëtarët.

‘Analizat tona, kanë treguar se rënia e mortalitetit është e lidhur me konsumimin e specit të kuq’, kanë thënë shkencëtarët, shkruan The Independent.

Në një studim që është i pari i llojit të vet, shkencëtarët e Shteteve të Bashkuara kanë ekzaminuar më shumë se 16 mijë persona të rritur në datat e tyre të lindjes dhe shëndetin, dhe më pas i kanë vizituar çdo gjashtë vjet.

Ata kanë zbuluar se ata njerëz të cilët kishin konsumuar rregullisht speca djegës, e kishin shtuar jetëgjatësinë e tyre për një mesatare pre 10.5 vitesh.

COMMENTS