Soyuz dërgon astronautët në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë

Soyuz dërgon astronautët në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë

FAZ: Brenda Kosovës po krijohet një Republika Srpska
Serbia planifikon të nisë autostradë 800 milionshëshe Nish-Prishtinë

Një polic para anijes kozmike, në prag të nisjes së saj në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë

Anije kozmike Soyuz, është nisur nga baza ajrore Bajkonuar e Kazakistanit, drejt një misioni pesë mujor në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë.

Në këtë anije gjenden astronauti nga NASA, Randy Bresnik, astronauti rus, Sergei Ryazansky dhe Paolo Nespoli nga Agjencia Evropiane e Hapësirës.

Disa orë më vonë anija ka arritur në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë.

Të tre astronautët u janë bashkuar një ekipi prej tre personash që tashmë gjenden në këtë stacion.

Për 42 vjeçarin, Ryazansky, ky është misioni i tretë në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë.

Laboratori hapësior i këtij stacioni kap shifrën e 100 miliardë dollarëve.

COMMENTS