Si ta ndërprisni gërhitjen përgjithmonë! (Foto)

Një shpresë e re për të gjithë ata që gërhasin, si dhe ata që flenë në një dhomë. "Trajnues i muskujve të gjuhës" është aparati që ka një gyo të vogë

Një shpresë e re për të gjithë ata që gërhasin, si dhe ata që flenë në një dhomë.
“Trajnues i muskujve të gjuhës” është aparati që ka një gyo të vogël të mbushur me ajër në njërën anë, fundin e gypit, i cili është i mbushur me ajër, gërhitësi e fut në gojë derisa e vë gjuhën në pozita të ndryshme, duke levizur lart dhe poshtë.

Gjatë gjithë kohës gjuhën duhet ta mbani pranë aparatit duke e shtyrë lehtësisht në mënyrë që të tërheqë muskulin.
Qëllimi është që me këto ushtrime të forcohen 8 muskuj të gjuhës në mënyrë që të pengohet lirimi i pjesës së rëndësishme të indit, që lirohet gjatë gjumit.

gjumi-1

Disa ushtrime për gjuhën të cilat mund t’i bëni edhe vetë:

Ngrini majën e gjuhës deri te qiellza dhe kthejeni prapa. Përsëriteni 20 herë.

Lehtë thithni gjuhën në drejtim të fytit, duke e mbajtur lehtë gjuhën për qiellze. Përsëriteni 20 herë.

Hapeni gojën dhe detyrojeni pjesën e poshtme të gjuhës të qëndrojë në fund të gojës derisa maja e gjuhës prek dhëmbët e poshtëm. Përsëriteni 20 herë

Shqiptoni “Aaaaaa” bash sikur të jeni para mjekut. Përsëriteni 20 herë.

Lani duart dhe vendoseni gishtin tregues nga ana e brendshme e faqes dhe pak zgjateni nga poshtë. Kështu do të forconi indet e gojës. Përsëriteni 20 herë.

Përtypeni ushqimin në të dyja anët e gojës në mënyrë që muskujt e gojës të forcohen njësoj.

COMMENTS