Shtrati që ju ‘shpëton’ nga tërmeti (Video)

Shtrati që ju ‘shpëton’ nga tërmeti (Video)

Lindita Halimi publikon klipin e ‘World’, këngës përfaqësuese në Eurovision
‘Porta e Ferrit’ (Video)

Një shpikës nga Rusia ka hartuar një projekt për të krijuar shtratin që mund të mbrojë njeriun nga tërmeti.

Bëhet fjalë për një shtrat të çeliktë, i cili në rast tërmeti paloset në formën e një arkivoli.
Edhe pse në pamje të parë duket si një shtrat normal, ai është pak i lartë dhe ka sensorë të cilët zbulojnë lëvizjen e tërmetit.

COMMENTS