Shtëpitë e rrumbullakta në Holandë, atraksion interesant arkitektonik (Video)

Shtëpitë e rrumbullakta në Holandë, atraksion interesant arkitektonik (Video)

Bolëoningen, ose shtëpitë sferike, janë ndërtuar në vitin 1984 në kryeqendrën e provincës holandeze Brabanti Verior, në Hertogenbosch. Ato janë ndërtuar sipas idesë eksperimentale të arkitektit Dries Kreijkamp. Edhe pse të vjetra mbi 30 vjet, shtëpitë janë ende të banuara dhe paraqesin një atraksion interesant arkitektonik. Për më tepër ndiqeni storien e përgatitur nga zico.tv:

Bolëoningen, ose shtëpitë sferike, janë ndërtuar në vitin 1984 në kryeqendrën e provincës holandeze Brabanti Verior, në Hertogenbosch. Ato janë ndërtuar sipas idesë eksperimentale të arkitektit Dries Kreijkamp.

Edhe pse të vjetra mbi 30 vjet, shtëpitë janë ende të banuara dhe paraqesin një atraksion interesant arkitektonik.

Për më tepër ndiqeni storien e përgatitur nga zico.tv:

COMMENTS