Shtatzënat duhet të konsumojnë sa më shumë mish peshku

Shtatzënat duhet të konsumojnë sa më shumë mish peshku

Ja pse nuk duhet të përzieni kurrë Red Bull-in me Vodka (Video)
Ilaçi të cilin me siguri se shumica e marrin çdo ditë mund të shkaktojë kancer në stomak

Ngrënja e peshkut gjatë shtatzënisë mund t’i ndihmojë fëmijët tuaj të shmangin astmën pediatrike, ka gjetur një studim i ri.

Raporti i botuar në Journal of Allergy and Immunology Clinical në praktikë arriti në përfundimin se marrja e vajit të peshkut mund të bëjë më pak për fëmijët tuaj se sa të hahet tetë deri në 12 feta peshku në javë ndërsa jeni shtatzënë.

Hulumtuesit krahasuan efektet e të dyjave, të cilat kushtonin pothuajse njëjtë, dhe thanë se shumica e grave nuk konsumojnë peshq të mjaftueshëm ndërsa mbeten shtatzënë.

Autorët e studimit thanë se mjekët duhet ta marrin këtë në konsideratë kur bëjnë rekomandime të bazuara në dëshmi për kujdesin prenatal për gratë shtatzëna.

COMMENTS