Shtatë ditë brenda një guri (Video)

Flokët e gjata 15 metra (Video)
27 vjet pas dënimit të dy burrave, gruaja pranon se gënjeu për përdhunim (Video)

Ai ushqehej me fruta dhe pure në hapësirën që sigurisht furnizohej me ajër

Artisti francez Abraham Poincheval ka dalë i çoroditur, por i lumtur nga shkëmbi gjigant, ku ai qëndroi për shtatë ditë. Artisti tani me famë botërore kaloi javën e shkuar në një hapësirë me formën e trupit brenda një shkëmbi në muzeun e artit bashkëkohor të Parisit ‘Palais de Tokyo’.

Ai u ushqye me fruta dhe pure në hapësirën që sigurisht furnizohej me ajër. Pasi doli nga shkëmbi, i pritur me duartrokitje, Poincheval iu nënshtrua një kontrolli mjekësor dhe më pas doli para njerëzve që prisnin të dëgjonin për eksperiencën e kaluar.

Ai tha se kishte përjetuar momente të veçanta, ndonjëherë edhe gjendje haluçinante, por gjithçka kishte qenë pjesë e dëshirës së tij për të eksploruar konceptin e kohës për specie të ndryshme dhe objekte natyrore.

‘Kishte momente shumë të forta marramëndjeje. Sidoqoftë, gjithçka ishte një kënaqësi. Më ndodhi edhe që të mbyllja sytë e më pas, të zgjohesha duke menduar ku jam’.

Artisti në fakt është i njohur për eksperienca të ngjashme. Ai ka kaluar më herët 13 ditë brenda një skulpture në muzeun e gjahut dhe natyrës në Paris, duke u ushqyer me krimba dhe insekte.

Plani i radhës i tij është të imitojë një pulë, të ulur mbi vezët e saj deri sa ato të çelin, një performancë kjo që do të nisë më 29 mars dhe do të zgjasë 20 deri në 26 ditë.

COMMENTS