Shqiptari në New York në vitin 1910 me veshje kombëtare (Foto)

Këtu është vetëm një pjesë e vogël e 12 milion njerëzve, burra, gra dhe fëmijë që mbërritën në Ishullin Ellis, New York midis 1892 dhe 1954 për të ni

Këtu është vetëm një pjesë e vogël e 12 milion njerëzve, burra, gra dhe fëmijë që mbërritën në Ishullin Ellis, New York midis 1892 dhe 1954 për të nisur një jetë të re në SHBA, të veshur shpesh me rrobat e tyre më të mira.

‘The Guardian’ ka publikuar një artikull me fotografi pa ngjyra të emigrantëve nga vitet ’90-ta të bëra nga shefi i regjistrit Augustus Francis Sherman. Në një nga fotot është edhe një ushtar shqiptar me veshje kombëtare, përcjellë zico.tv

Koloristët e ‘Dynamichrome’ i kanë shndërruar ato në foto me ngjyra. Ato do të jenë pjesë e librit të quajtur ‘The Paper Time Machine’ nga Wolfgang Wilding dhe Jordan Lloyd.

Fotoja e ushtarit shqiptar në veshje kombëtare, shkruan The Guardian, është rreth vitit 1910 me qeleshe, forma e së cilës është përcaktuar kryesisht nga rajoni.

Jeleku i tij është i zbukuruar me gërsheta të qëndisura mëndafshi ose pambuku. Ngjyrat dhe dekorimi tregon rajonin prej nga vjen bartësi i saj dhe gradën e tij sociale.

1. Shqiptari
1-shqiptari

2. Grua italiane 1910
2-grua-italiane-1910

3. Algjeriani 1910
3-algjeriani-1910

4. Grua ruse 1910
4-grua-ruse-1910

5. Grua norvegjeze
5-grua-norvegjeze

6. Rumuni 1910
6-rumuni-1910

7. Danezi 1909
7-danezi-1909

8. Grua holandeze 1910
8-grua-holandeze-1910

9. Greku 1910
9-greku-1910

10. Bavarezi 1910
10-bavarezi-1910

11. Rumuni 1906
11-rumuni-1906

12. Kazaku
12-kazaku

13. Grua franceze 1906
12-grua-franceze-1906

COMMENTS