Shpellat Ellora, kompleksi madhështor i tempujve (Video)

Shpellat Ellora, kompleksi madhështor i tempujve (Video)

Mos bëni dush në mëngjes, këto janë arsyet (Video)
Chara Sands, shkretëtira në mes të Siberisë së akullt (Video)

Shpellat magjepsëse Ellora janë një kompleks madhështor i 34 tempujve e manastireve të gdhendur në kodrën e madhe Charanandri, në shtetin indian Maharashtra.

Këta tempuj e manastire, prej të cilëve 12 janë budiste, 17 hindu dhe 5 xhainiste janë ndërtuar në periudhën ndërmjet shekulli të 6 p.e.s dhe shekullit të 10-të të erës sonë.

COMMENTS