Shitet telefoni i Hitlerit

Një shtëpi e ankandeve në SHBA tha se telefoni personal i Adolf Hitlerit është shitur për 243 mijë dollarë. Alexander Historical Auctions në Merile

Një shtëpi e ankandeve në SHBA tha se telefoni personal i Adolf Hitlerit është shitur për 243 mijë dollarë.

Alexander Historical Auctions në Merilend nuk e zbuloi emrin e blerësit.

Telefoni është marrë nga bunkeri i Hitlerit në Berlin nga zyrtarët rusë, pak ditë pas rënies së kryeqytetit gjerman, më 1945.

Sipas shtëpisë së ankandeve, telefoni i është dhënë ushtarit britanik, Ralph Rayner.

Djali i Raynerit e ka nxjerrë atë në shitje.

Telefoni, të cilin Hitleri thuhet se e ka përdorur për të diktuar urdhra vdekjeprurës gjatë dy vjetëve të fundit të luftës, është krijuar nga kompania Siemens në Berlin.

Në të është i gdhendur emri i Hitlerit, së bashku me një svastikë dhe një simbol të shqiponjës të Rajhut të Tretë.

COMMENTS