S’do ta besoni sa centimetra rritet vagina juaj në momentin kur lindni foshnjën

S’do ta besoni sa centimetra rritet vagina juaj në momentin kur lindni foshnjën

Gjatë lindjes, vagina e një gruaje shtrihet në rreth 10 centimetra në diametër, kanali vaginal dhe vulva gjithashtu zgjerohet deri në rreth 10 centime

Gjatë lindjes, vagina e një gruaje shtrihet në rreth 10 centimetra në diametër, kanali vaginal dhe vulva gjithashtu zgjerohet deri në rreth 10 centimetra për të akomoduar fëmijën gjatë udhëtimit të saj nga mitra në botën reale.

‘Gruaja është e projektuar në atë mënyrë që në shumicën e rasteve, trupi punon pikërisht ashtu si duhet të funksionoj’, tha Rosser.

Ajo shpjegoi se hormoni i quajtur ‘qetsues’, i cili është i sekretuar në fund të dytë dhe të tretë të tretë, zbut ligamentet në mënyrë që ato të shtrihen, kështu që indet përreth mund të shpërndahen së bashku me të për të ndihmuar në lehtësimin e punës dhe lindjes.

Menjëherë pas lindjes, një grua do të ndihet ndryshe poshtë në zonën vaginale.

‘Gratë janë shumë të shqetësuar nga pas lindja, kur ato kanë kohë të mendojnë për atë që po ndodh dhe çfarë ka ndodhur’, tha Rosser.

‘Ato kanë frikë të prekin veten në atë zonë dhe kur shkojnë në banjo’ dhe pse është gjë që do të ambientohen shpejt.

COMMENTS