Samsung gjen fajtorin për dështim të Galaxy Note 7

Bateritë me gabime kanë shkaktuar tejnxehje dhe shpërthim të flakës në telefonat e mençur, Galaxy Note 7, thotë Kompania Samsung Electromics Co e Kore

Bateritë me gabime kanë shkaktuar tejnxehje dhe shpërthim të flakës në telefonat e mençur, Galaxy Note 7, thotë Kompania Samsung Electromics Co e Koresë Jugore. Deri më tash kompanisë ky gabim i ka kushtuar 5.3 miliardë dollarë.

Samsung tha sot se pas një hetimi të brendshëm është përcaktuar se ‘bateritë ishin shkak i incidenteve’ të këtij tipi të telefonit, duke e theksuar dështimin në dizajn dhe prodhim.

Samsung ka tërhequr nga tregu 2.5 milionë telefona të tipit Galaxy Note 7, pas raporteve për nxehje të tepërt dhe përfshirje në flakë.

COMMENTS