Sa shpesh duhet t’i pastroni të brendshmet dhe pizhamet

Sa shpesh duhet t’i pastroni të brendshmet dhe pizhamet

Sa shpesh duhet t’i pastroni të brendshmet dhe pizhamet Këto janë gjëra të cilat i përdorim çdo ditë – në fakt, ndoshta nuk mundemi fare pa to.

Sa shpesh duhet t’i pastroni të brendshmet dhe pizhamet
Këto janë gjëra të cilat i përdorim çdo ditë – në fakt, ndoshta nuk mundemi fare pa to.

Por, pyetja është kjo: sa guxojmë t’i përdorim këto dy gjëra para se t’i ndërrojmë?

Më shumë se çereku i meshkujve dhe shtatë për qind e grave veshin të brendshme për dy ditë para se t’i pastrojnë.

Por, të brendshmet e përdorura përmbajnë mikrobe të cilat mund të shkaktojnë infeksione në traktin urinar, pneunomi dhe infeksione të gjakut, e gjithashtu edhe bakterin E-coli.

Prandaj, pas çdo here që i përdorni ato duhet t’i pastroni dhe duhet të blini të brendshme të reja çdo vit.

Pizhamet

Mesatarisht meshkujt 18 deri 30 vjet i veshin të njëjta pizhamet për 13 net dhe vajzat e reja për 17 net para se t’i pastrojnë.

Por, ekspertët rekomandojnë që t’i pastroni pizhamet pas dy përdorimeve ose të paktën një herë në javë.

COMMENTS