Sa ndihmojnë fëmijët në shëndetin e të vjetërve

Në moshën e pleqëris nuk ka gjëra më të mira sesa kalimi i kohës me nipat dhe mbesat, sipas hulumtimeve kujdesi për fëmijët jo vetëm që ju shton kënaq

Në moshën e pleqëris nuk ka gjëra më të mira sesa kalimi i kohës me nipat dhe mbesat, sipas hulumtimeve kujdesi për fëmijët jo vetëm që ju shton kënaqësi por edhe ju mbanë të shëndetshëm gjatë viteve.

Gjyshet të cilat kujdesen për nipat dhe mbesat të paktën një ditë në javë, përmirësohen në aftësitë kognitive, dhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit të çmendurisë dhe sëmundjes Alzheimer, ndërsa kujdesi i tepërt është i dëmshëm, gjyshet të cilat janë kujdesur pesë ditë apo më shumë gjatë një jave, kanë shënuar më pak pikë në testet kognitive, krahas atyre që janë kujdesur vetëm një ditë në javë.

Edhe pse kontakti shoqëror i ndihmon të vjetrit të qëndrojnë mendërisht të shëndetshëm, arsyja për këtë ndërlidhje është ende e paqartë.

COMMENTS