Sa gjatë guxoni t’i mbani ushqimet e ndryshme në frigorifer

Sa gjatë guxoni t’i mbani ushqimet e ndryshme në frigorifer

Të gjithë i përdorim frigoriferët për t’i vendosur ushqimet aty, por a e dini sa gjatë guxoni t’i mbani ushqimet e ndryshme në frigorifer? Ushq

Të gjithë i përdorim frigoriferët për t’i vendosur ushqimet aty, por a e dini sa gjatë guxoni t’i mbani ushqimet e ndryshme në frigorifer?

Ushqimet nuk mund të jetojnë përgjithmonë në frigorifer – mishi duhet të përdoret brenda gjashtë muajve, ndërsa buka mund të ruhet nga katër deri në gjashtë muaj.

Më gjatë se kaq, ushqimi prapë do të jetë i sigurt por do të ketë një aromë dhe ngjyrë tjetër.

Më poshtë e keni listën e plotë me ushqime të ndryshme dhe me periudhën kohore se sa mund t’i ruani ato në frigorifer:

Peshqit:

– Peshku i bardhë nga 6 deri 8 muaj

– Peshku me vaj nga 3 deri në 4 muaj

– Butaku nga 2 deri 3 në 3 muaj

Perimet:

– Perimet të cilat zihen, mund të ruhen deri në 1 vit

– Perimet të cilat nuk zihen, mund të rihen deri në 4 muaj

– Domatet nga 6 deri në 8 muaj

Mishrat:

– Mishi i pulës nga 4 deri në 6 muaj

– Mishi i patës nga 4 deri në 6 muaj

– Mishi i viçit nga 4 deri në 6 muaj

– Mishi i derrit nga 4 deri në 6 muaj

– Mishi i lepurit nga 4 deri në 6 muaj

Ushqimet e përgatitura:

– Supat dhe sosët deri në 3 muaj

– Tortat nga 4 deri në 6 muaj

– Buka nga 4 deri në 6 muaj

– Sandviçët nga 2 deri në 3 muaj

– Pastat nga 3 deri në 4 muaj

COMMENTS