Rusia ndihmon Serbinë kundër Kosovës në Interpol

Rusia ndihmon Serbinë kundër Kosovës në Interpol

Nënshkruhen dy marrëveshje me Hungarinë
Adem Mikullovci gati ta drejtojë seancën (Foto)

Në prag të Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit , e cila në muajin nëntor do të mbahet në Emiratet e Bashkuara Arabe, Serbia tashmë ka filluar aktivitetet e veta diplomatike për të penguar pranimin e Kosovës në këtë organizatë.

Siç përcjell ‘veçernje novosti’ , Moska edhe tash është partneri kryesor i Begoradit. Ajo në Lyon, ku gjendet selia e Interpolit, do të lobojë që lutja Kosovës të mos futet në rendin e ditës të Asamblesë që do të përcaktohet në vjeshtë.

Në selinë e Interpolit kohë më parë ka qëndruar edhe delegacioni i Serbisë i udhëhequr nga Vladimir Rebiq, drejtor i policisë, i cili, pas kthimit ka thënë se Serbia do të bisedojë me të gjitha vendet me qëllim që t’i bindë ato se anëtarësimi i Kosovës nuk është në interesin e Serbisë, e madje, siç thonë medie serbe, as në interesin e Interpolit.

Për përgatitjen e rendit të ditës të Asamblesë së Përgjithshme të policisë botërore është i ngarkuar Komiteti Ekzekutiv e atë kryeson Meng Honguej nga Kina. 12 anëtarët tjerë janë nga Algjeria, Koreja, Rusia, Kanadaja, Franca, Belgjika, Brazili, SHBA-ja, Moldavia, Singapori, Afrika Jugore dhe Nigeria.

COMMENTS