Rruga misterioze në Francë që zhduket nën ujë dy herë në ditë (Foto & Video)

Passage du Gois është një rrugë që lidh Gjirin e Burn?f me ishullin e Noirmoutier në Francë. Për shkak të valës në rritje ju mund të kaloni përgjatë s

Passage du Gois është një rrugë që lidh Gjirin e Burn?f me ishullin e Noirmoutier në Francë. Për shkak të valës në rritje ju mund të kaloni përgjatë saj vetëm dy herë në ditë për disa orë para se ajo të përmbytet. Pjesa tjetër e kohës është e fshehur nën valë rreth 4 metra.

Në vitin 1701 kalimi i natyrshëm që lidh kontinentet në ishullin e Noirmoutier është treguar për herë të parë në një hartë. Rreth 1840-ës një shërbim i rregullt filloi të ofrohet me makinë dhe me kalë. Sot rruga është rreth 2.58 milje e gjatë.

rruga-misterioze-ne-france-qe-zhduket-nen-uje-dy-here-ne-dite-1

Rruga ka dukje të zakonshme por në fakt është shumë e rrezikshme. Në të dy anët e rrugës janë panele të veçanta të cilat do të ju tregojnë nëse rruga është e kalueshme apo jo.

rruga-misterioze-ne-france-qe-zhduket-nen-uje-dy-here-ne-dite-2

E megjithatë çdo vit shumë udhëtarë aventurierë janë bllokuar në ujërat në rritje të shpejtë si batica. Për ata të kapur në mes janë të ngritura kullat e shpëtimit që janë të vendosura në të gjithë rrugën Passage du Gois. Një person mund të ngjitet në këto kulla dhe të pres derisa ata të vijnë t’i shpëtojnë ose deri sa batica shkon poshtë përsëri, kështu që ju do t’i thoni lamtumirë makinës tuaj.

COMMENTS