Rregulli i artë: Mos e largoni dyllin nga veshët! (Video)

Rregulli i artë: Mos e largoni dyllin nga veshët! (Video)

Shkenca rekomandon kanellën dhe mjaltin (Video)
Femrat e zgjuara janë konsumuese të mëdha të alkoolit

Iu paralajmëruam që në fillim, ja arsyet:

Shumë njerëz në fakt i fusin kunjat për pastrimin brenda kanalit të veshit, gjë që nuk duhet të bëhet sepse ato shërbejne për pjesën e jashtme.

Kjo formë e pastrimit në fakt vetëm sa e shtyen dyllin që gjendet ne kanalin e veshit drejt daulles së veshit dhe kështu dëmtojmë dëgjimin.

Në realitet, dylli i veshit është i shëndetshëm dhe nuk është aspak papastërti, madje e mbronë veshin nga mikrobet dhe insektet.

Gjithashtu shërben edhe si lubrifikant brenda organit duke mos shkaktuar kruarje dhe sëmundje të tjera infektuese.

Dyllin e veshëve mund ta pastroni vetëm nga profesionistët në rast të ndonjë sëmundje më të gjerë, përndryshe mos e ngacmoni!

COMMENTS