Ronda, qyteti mahnitës në Spanjë (Video)

Ronda, qyteti mahnitës në Spanjë (Video)

Njihuni me vogëlushin ‘Spiderman’, Arat Hosseini sfidon gravitetin (Video)
Shkurte Fejza dhe Gresa Behluli sjellin duetin e ri ‘Nëna ime’ (Video)

Ronda është një qytet në krahinën spanjolle Malaga, me një popullsi prej rreth 35.000 banorësh, që ndodhet rreth 100 kilometra në perëndim të qytetit Malaga.

Në këtë qytet për herë të parë janë vendosur Keltët, të cilët në shekullin e 6-të para erës sonë e kishin quajtur Arunda, ndërsa më vonë në afërsi të tij ishin vendosur kolonët fenikas ku patën themeluar qytetin Acinipo, i njohur nga vendorët si Ronda la Vieja, Arunda ose Ronda e Vjetër.

COMMENTS