Raporti i ORCA-s gjen shumë parregullsi në Universitetin e Prishtinës

Aktakuzë për terrorizëm kundër imam Shefqet Krasniqit
Eurostat konfirmon: Rënie drastike të numrit të azilkërkuesve nga Kosova në BE (Foto)

Mungesa në konsultime, vonesa në ligjërata, mbajtja e provimeve nga asistentët, janë vetëm disa në të gjeturat për profesorët e Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’.

Raporti i Organizatës për Rritjen e Cilësisë në Arsim, i emëruar Dembelët e ‘Hasan Prishtinës’ ka të bëjë me punën e Universitetit të Prishtinës, saktësisht të tri fakulteteve më të mëdha, Juridik, Ekonomik dhe atij Filozofik. Monitorimi i këtyre fakulteteve, sipas këtij raporti, tregon dembelinë e profesorëve të UP-së, raporton KTV.

Aurela Kadriu, monitoruese nga ORCA gjatë monitorimit në Fakultetin Filozofik tha se nga 31 profesorë të mbikëqyrur gjatë orarit ë konsultimeve, 18 prej tyre kanë munguar në të gjitha terminet.

COMMENTS