Qyteti më vjetër i shumëkatësheve në botë (Video)

Shibam është qytet i lashtë, i pari në botë i cili ka pasur ndërtesa me pamje dhe funksionalitet të cilat ngjasojnë mjaft me ndërtesat e sotme. Për herë të parë është përmendur në shekullin III para erës sonë, kur ka qenë kryeqytet i Mbretërisë Hadramaute.

Shibam është qytet i lashtë, i pari në botë i cili ka pasur ndërtesa me pamje dhe funksionalitet të cilat ngjasojnë mjaft me ndërtesat e sotme.

Për herë të parë është përmendur në shekullin III para erës sonë, kur ka qenë kryeqytet i Mbretërisë Hadramaute.

COMMENTS