Pse vozitësi në anën e djathtë (Foto)

Ngeci brenda derës së vogël, veprimi qesharak i maces me bark të fryrë (Video)
Iu kërkua të mos e prekte xhamin e akuariumit, si ndëshkim iu lëshua skena e sulmit të ‘peshkaqenit’ (Video)

Në të kaluarën është bërë vozitja në anën e majt, kjo për arsyje se shoferi të ketë dorën e djathtë të lirë në raste sulmimi. Por, në shekullin e 19-të në kontinentin e Evropës, Napoleoni pasi që ishte mëngjarash bëri që vozitja të bëhet në të djathtë, arsyje e njëjtë por që ai ta kishte dorën e tij të lirë.

Në Mbretërinë e Bashkuar, Irlandë, Maltë dhe Qipro, dhe në Japoni. Këto janë vendet ku bëhet vozitja në anën e majtë të rrugës.

COMMENTS