Projektligji për demarkacionin që iu procedua Kuvendit

Projektligji për demarkacionin që iu procedua Kuvendit

Qeveria e Kosovës ia ka përcjellë Kuvendit të 'modifikuar' Projektligjin për Marrëveshjen e demarkacionit me Malin e Zi, duke kërkuar mbajtjen e seanc

Qeveria e Kosovës ia ka përcjellë Kuvendit të ‘modifikuar’ Projektligjin për Marrëveshjen e demarkacionit me Malin e Zi, duke kërkuar mbajtjen e seancës së jashtëzakonshme të enjten në orën 11:00, ka raportuar sot gazeta Koha Ditore.

Këtij projektligji i është bashkëngjitur edhe një Memorandum shpjegues. Fillimisht i bëhet një përshkrim punës së Komisionit të kaluar, deri në arritjen e marrëveshjes me palën malazeze, sipas së cilës ‘shënjimi i vijës kufitare me Malin e Zi është në përputhshmëri të plotë me linjën kufitare sipas Kushtetutës së vitit 1974, me Planin e Ahtisarit dhe me Kushtetutën e Kosovës’.

COMMENTS