Procedura e zgjedhjes së kryetarit të Kuvendit

Në bazë të Kushtetutës së Kosovës parashihet që kryetarin e prezanton partia, subjekti politik apo koalicioni që ka fituar zgjedhjet parlamentare. Në

Në bazë të Kushtetutës së Kosovës parashihet që kryetarin e prezanton partia, subjekti politik apo koalicioni që ka fituar zgjedhjet parlamentare. Në këtë rast, kjo nënkupton që kryetarin mund ta propozoj vetëm koalicioni PAN (Partia Demokratike e Kosovës, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës dhe Nisma).

Sipas Kushtetutës: ‘Kryetari i Kuvendit zgjedhet me shumicën e votave të të gjithë deputetëve të Kuvendit’.

Kuvendi ka edhe pesë nënkryetarë, tre nga partitë e shumicës dhe dy nga komunitetet jo shumicë.

COMMENTS