Vendosja e flamurit kuqezi në kufi, Podgorica notë proteste Prishtinës

Ministria malazeze e Punëve të Jashtme dhe Integrimeve Evropiane kanë dërguar një notë proteste në Prishtinë për vendosjen e flamujve të Shqipërisë dhe mbishkrimet ‘Republika e Kosovës’ dhe ‘Mirë se vini’, që deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje ka vendosur në territorin e Malit të Zi për të treguar se ku ‘janë kufijtë e ligjshëm’, shkruan Tanjug.

Flamujt dhe shkrimet të cilat janë vendosur në mes të kalimit kufitar janë larguar dje nga Ministria e Punëve të Brendshme e Malit të Zi.

Ndërsa Podgorica përmes një shënimi ka paralajmëruar Prishtinën për të parandaluar aktivitetet e ardhshme të ngjashme.

Flamuri i Shqipërisë dhe tabelat e vendosura nga deputetët e Vetëvendosjes, duke thënë se kjo ishte një mënyrë që qytetarë të kundërshtojnë ‘dhënien e tokës Malit të Zi sipas një marrëveshjeje për të cilin kishte disa muaj mosmarrëveshje mes opozitës dhe autoriteteve’.

COMMENTS