Po ndërtohet tubacioni për t’u testuar teknologjia super e shpejtë hyperloop (Video)

Pas shumë vonesave dhe polemikave, Hyperloop one, kompania e angazhuar në trafikun e së ardhmes, po e ndërton një tubacion të madh në Nevada i cili do

Pas shumë vonesave dhe polemikave, Hyperloop one, kompania e angazhuar në trafikun e së ardhmes, po e ndërton një tubacion të madh në Nevada i cili do të testojë një mjet revolucionar të transportit.

Tubat pesëdhjetë metra të gjatë me një diametër prej 3.3 metra, janë quajtur DevLoop, raporton Mashable.

Kur punimet të përfundojnë, do të jetë një sistem të cilin e kishte ëndërruar gjatë CEO i kompanisë Space X dhe Tesla, Elon Musk.

Kjo është një teknologji që përdoret një tuba vakuumi të mbyllur, ngasje pa fërkim dhe kapsula të mbyllura që do të lëvizin afërsi shpejtësisë së zërit, rreth 1000 km/h apo sa edhe shpejtësia e aeroplanëve modern për udhëtarë.

COMMENTS