Pllakat e gramafonit, Sony sërish do t’i prodhojë ato (Video)

Pllakat e gramafonit, Sony sërish do t’i prodhojë ato (Video)

‘Pa ty’ kënga e parë shqipe nga Tringa Rexhepi (Video)
‘Eat 24’, roboti që ua sjell ushqimin në shtëpi (Video)

Gjiganti i industrisë elektronike të Japonisë, Sony nga prodhimi i vet kishte larguar pllakat e gramafonit në vitin 1989, kur kërkesat kishin rënë në nivelin pothuajse zero dhe blerësit më tepër ishin të interesuar për CD dhe teknologjitë e reja për xhirim.

Por, ndjenja e së kaluarës ka sjellë deri te situata që pllakat e gramafonit të bëhen serish të kërkuara.

Këtë e kanë kuptuar edhe shumë prodhues të vegjël, të cilët kohë pas kohe kanë sjellë në treg disa edicione muzikore në pllaka të gramafonit.

COMMENTS