Pini kafe çdo ditë? Duhet ta lexoni këtë informacion

Ju që konsumoni kafen duhet ta lexoni këtë informacion. Disa nga gjetjet më premtuese vijnë nga studimet e diabetit. Në Harvard, hulumtuesit e pro

Ju që konsumoni kafen duhet ta lexoni këtë informacion.

Disa nga gjetjet më premtuese vijnë nga studimet e diabetit. Në Harvard, hulumtuesit e provuan këtë gjë me 193 mijë njerëz, që pinin rregullisht kafe.

Ata gjetën se ata kishin më pak rrezik për t’u prekur nga diabeti i tipit 2, sesa ata që nuk e konusmonin. Duhet të ndryshojë gjithashtu edhe informacioni i gabuar, se kafja i bën keq zemrës.

Deri më tani nuk është gjetur një lidhje konkrete mes kafesë dhe zemrës. Madje, disa sugjerojnë se kafja edhe mund ta mbrojë atë.

Një studim në ‘Journal of Clinical Nutrition’ njoftoi se njerëzit e shëndetshëm pinë çdo ditë kafe dhe kanë 53% mundësi më pak mundësi për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës. Mesa duket duhet ta shijoni sa më shumë kafenë, kur e pini, sepse paska veti shumë të mira.

COMMENTS