Pijet që mund të shkaktojnë kancer

Pija magjike që lufton kancerin
Si ta parandaloni kollitjen këtë dimër (Foto)

Nëse konsumoni pije shumë të nxehta mund të prekeni nga kanceri në ezofag, paralajmërojnë ekspertët e Shëndetit Global.

Çdo gjë e nxehtë më shumë se 65 gradë Celcius përfshirë ujin, kafenë, çajin apo pije të tjera është e lidhur me sëmundjen, sipas Organizatës Botërore të Shëndetit.

Kanceri mund të nisë nga irritimi i vazhdueshëm nga kontakti i gojës dhe fytit me ujë shumë të nxehtë.
‘Të dhëna të reja sugjerojnë se konsumimi i pijeve të nxehta është një nga shkaqet e kancerit në ezofag, dhe kjo lidhet më shumë me temperaturën e tyre se sa me llojin e pijeve’, thotë Christopher Wild, drejtor i Agjensisë Kombëtare të Studimit për Kancerin, WHO.

Megjithatë, nga studimi rezultoi se është e sigurt të pini ujë apo çaj në temperatura normale, nën 65 gradë Celcius.

COMMENTS