Petrich: Gjykata Speciale për UÇK-në, test për perëndimin

Ish i dërguari i Bashkimit Evropian për Kosovë, Wolfgang Petrich, ka thënë se bashkësia ndërkombëtare është e gatshme të shkojë deri në fund kur është

Ish i dërguari i Bashkimit Evropian për Kosovë, Wolfgang Petrich, ka thënë se bashkësia ndërkombëtare është e gatshme të shkojë deri në fund kur është fjala për Gjykatën Speciale për krime lufte.

Ai ka vënë në dukje se ky është edhe një test se BE dhe SHBA-të janë objektiv dhe të barabartë ndaj të gjithëve.

‘Gjykata Penale Ndërkombëtare ka qenë një përvojë shumë e rëndësishme dhe për të mësuar. Ndoshta nuk ishin mjaftueshëm të përgatitur, të informuar se traditat e caktuara në shoqërinë shqiptare janë të ndryshme nga ato të perëndimit kur është fjala për procedurat gjyqësore.

Tani, aq sa unë e di, ata janë të vetëdijshëm për këtë dhe do të merrem me këtë në një mënyrë të tillë, unë jam i sigurt se Gjykata Speciale do të jetë shumë e rëndësishme’, ka thënë Petrich për mediat gjermane.

COMMENTS