Përse nuk ëndërrojmë kurrë ‘deri në fund’?

Përse nuk ëndërrojmë kurrë ‘deri në fund’?

E dini përse ëndrrat nuk kanë fund, apo perse nuk 'shohim' fundin e ëndrrës së bukur apo të keqe? Secili prej nesh mban në mend një ëndërr, qof

E dini përse ëndrrat nuk kanë fund, apo perse nuk ‘shohim’ fundin e ëndrrës së bukur apo të keqe?

Secili prej nesh mban në mend një ëndërr, qoftë ajo e bukur apo e keqe. Ëndërroni ndonjë ngjarje të ardhshme, ngjarje të bukur në të cilën kënaqeni, por mu para ‘finales’ së madhe, ju del gjumi.

Ëndrrat me detaje të shumta, me të cilat kënaqeni, quhen ëndrra lucide, sepse gjatë tyre jemi të vetëdijshëm që po ëndërrojmë dhe madje në mënyrë të vetëdijshme mund të ndikojnë në ngjarjet.

Ëndërrojmë gjatë gjithë periudhës së gjumit, prandaj është e paevitueshme që në ndonjë moment të zgjohemi, mirëpo ekspertët janë interesuar a është vërtet para ndonjë momenti të pritur në gjumë, apo vetëm na duket ashtu.

Në fazën REM, kur në gjumë sytë bëhen të palëvizshëm, më së shumti ëndërrojmë dhe ato ëndrra janë më të gjatat dhe më të bukurat.

COMMENTS