Përdorimi i tharësit të duarve vetëm jua mbushë duart me grimca të vogla të jashtëqitjes

Përdorimi i tharësit të duarve vetëm jua mbushë duart me grimca të vogla të jashtëqitjes

Pastrimi i duarve pas përdorimit të tualetit është një nga masat më bazike higjienike. Por, a e keni ditur se përdorimi i tharësit të duarve pas pa

Pastrimi i duarve pas përdorimit të tualetit është një nga masat më bazike higjienike.

Por, a e keni ditur se përdorimi i tharësit të duarve pas pastrimit vetëm sa jua ndytë duart më shumë?

Sipas ekspertëve, tharësit me ajër të ngrohtë thithin mikrobe të ndryshme kur e lironi ujin e tualetit, transmeton Telegrafi.

Një nga bakteret më të rrezikshme është E.Coli dhe që mund të thithet nga tharësit e tillë – bakter që shkakton vjellje, diarre, etj.

Pra, thënë më thjesht, në momentin që i futni duart e pastra nën tharësin me ajër të ngrohët, krejt çfarë ndodh është ju i mbushni duart me pjesë të vogla të jashtëqitjes.

Të paktën këtë e thonë shkencëtarët nga Universiteti i Connecticut-it

Vlen të ceket se ky studim është publikuar në revistën ‘Applied And Enviromental Microbiology’.

COMMENTS