Pas tri vdekjeve të djeshme, ky është apeli i Policisë së Kosovës

Pas tri vdekjeve të djeshme, ky është apeli i Policisë së Kosovës

Me qëllim të parandalimit të aksidenteve të mundshme në trafik, Policia e Kosovës apelon te të gjithë qytetarët e vendit, që të respektojnë dispozitat

Me qëllim të parandalimit të aksidenteve të mundshme në trafik, Policia e Kosovës apelon te të gjithë qytetarët e vendit, që të respektojnë dispozitat ligjore që dalin nga Ligji për Rregullat e Trafikut Rrugor, të respektojnë shenjat e trafikut, kufizimet e shpejtësisë, t’u përshtaten kushteve të rrugës, si dhe të mos e përdorin telefonin gjatë vozitjes. Ky apel i Policisë vjen duke iu referuar gjendjes së përgjithshme në trafikun rrugor ku gjatë 24 orëve të fundit kanë ndodhur 2 aksidente të rënda, të cilat kanë rezultuar me pasoja fatale, me ç’rast tre persona kanë humbur jetën.

‘Të gjithë drejtuesve të automjeteve u bëjmë thirrje që të jenë të kujdesshëm gjatë qarkullimit në rrugë, posaçërisht tani kur kanë filluar ndryshime atmosferike, reshje dhe shfaqje të mjegullave, gjatë natës dhe në orët e hershme të mëngjesit kur mund të paraqiten edhe ngrica të cilat vështirësojnë qarkullimin’, thuhet në apelin e Policisë.

Policia e Kosovës me njësitet e saj vazhdon të monitorojë dhe menaxhojë situatën në trafikun rrugor nëpër të gjitha rrugët e vendit dhe aty ku pjesëmarrësit bien ndesh me rregullat në trafik, masa ndëshkuese ligjore do të aplikohen me qëllim të parandalimit të rasteve të aksidenteve, në veçanti aksidenteve me fatalitet.

COMMENTS