Parlamenti i Katalonjës e shpall pavarësinë nga Spanja

Parlamenti i Katalonjës e shpall pavarësinë nga Spanja

Parlamenti rajonal i Katalonisë para pak minutash e ka shpallur pavarësinë nga Spanja. Kërkesës së Mariano Rajoyt drejtuar Senatit për të vendosur

Parlamenti rajonal i Katalonisë para pak minutash e ka shpallur pavarësinë nga Spanja.

Kërkesës së Mariano Rajoyt drejtuar Senatit për të vendosur kontrollin e drejtpërdrejtë mbi Katalonjën, qeveria rajonale katalanase iu përgjigj me mbledhjen e Parlamentit dhe votimin e fshehtë për deklaratën e Pavarësisë.

Pas diskutimeve që nuk kanë zgjatur shumë, parlamenti katalanas i është drejtuar votimit të fshehtë, nga ku shumica votoi pro shpalljes së pavarësisë.

70 deputetë katalanas kanë votuar pro pro shpalljes së pavarësisë nga Spanja, 10 kundër dhe dy vota ishin të thataga Madridi, ndërkohë që opozita e kishte bojkotuar seancën.

COMMENTS