Pakistan, Klerikët myslimanë lejojnë martesat mes çifteve transgjinorë (Video)

Pakistan, Klerikët myslimanë lejojnë martesat mes çifteve transgjinorë (Video)

Hoxhaj: Presioni ndërkombëtar ishte i madh, por ia ndaluam vizitën Nikoliqit
Mërgimtari arkon veturën para semaforëve në Pejë (Video)

Pas vrasjes së dy personave të gjinisë trans në Pakistan muajve të fundit, rreth 50 hoxhallarë duke mbrojtur të drejtat e barabarta të njerëzve pa marrë parasysh gjininë, kanë dhënë leje dhe kanë përkrahur martesat mes çifteve trans ose të gjinisë së njëjtë.

Sipas tyre, asnjë ligj i fesë të cilës i përkasin, nuk i lejon njerëzit që të sillen në mënyrë inferiore, të shajnë, të ngacmojnë ose vrasin, personat që i takojnë një pakice të caktuar.

COMMENTS