Njerëzit që hanë mëngjes shtojnë më pak peshë

Njerëzit që hanë mëngjes shtojnë më pak peshë

Njerëzit që hanë mëngjes janë më të dobët dhe ka shumë pak gjasa që të shtojnë peshë me kalimin e kohës. Shumë kalojnë ushqimin e tyre të parë në n

Njerëzit që hanë mëngjes janë më të dobët dhe ka shumë pak gjasa që të shtojnë peshë me kalimin e kohës.

Shumë kalojnë ushqimin e tyre të parë në një përpjekje për të ulur kalorive, përfshirë aktoren Joanna Lumley, por një studim i Mayo Clinic ka treguar se taktika është me të meta.

Studimi i 350 të rriturve që u gjetën se kanë ngrënë mëngjes rregullisht, ka zbuluar se ata kanë fituar shumë pak peshë gjatë dekadave.

Ata kanë fituar rreth 3kg, ndërsa ata që nuk kanë konsumuar mëngjesin kanë fituar rreth 8kg.

Studiuesit kanë theksuar se ende nuk është gjetur se cila është lidhja mes mëngjesit dhe shtimit të peshës, por sipas tyre kjo ka të bëjë me konsumimin e drithërave dhe frutave.

COMMENTS