‘Nike’ sjellë mbulesën moderne për femrat myslimane (Video)

‘Nike’ sjellë mbulesën moderne për femrat myslimane (Video)

Liqeni mahnitës në Kinë (Video)
Bariun e zë gjumi, delet dalin për ‘shëtitje’ në rrugë (Video)

Nike po krijon një Shami Hijab për atletet myslimane.

‘Pro hijab’ supozohet të ju shërbejë sportisteve të besimit Islam që nuk kanë zgjedhje tjetër pos të ushtrojnë në shaminë tradicionale.

Kjo shami do të krijohet nga një material i veçantë që do të lejojë të jetë më i lehtë dhe më praktik gjatë aktiviteteve sportive.

Për rreth 13 muaj sa zgjati dizajnimi, dizajnerët e një prej firmave më të famshme botërore për veshje sportive, punuan me atletë profesioniste myslimane, ndërsa do të dalë në treg në vitin 2018.

Nike shpreson që kjo do të inspirojë femrat në Lindjen e Mesme që të merren më shumë me sport dhe të jenë të afta të realizojnë çdo ëndërr të tyre.

COMMENTS