Newgrange, mrekullia antike arkitektonike (Video)

Simone Christina, vajza e cila nuk i ka prerë thonjtë që tre vjet (Video)
Hëngri çips me specin ekstra djegës, prezantuesja nuk mundi të përmbahej (Video)

Në një breg mbi lumin Boyne, në Irlandë, gjendet një përmendore parahistorike, që është ndërtuar shumë para Mikenës greke, Stonehenge-t anglez apo dhe piramidave të Egjiptit.

Kjo shtëpi mbresëlënëse e të vdekurve, e njohur si Newgrange (Si an Bhru), gjendet rreth 30 km në veri të Dablinit, ndërsa konsiderohet si një prej mrekullive më të mëdha parahistorike të arkitekturës – dhe si një prej objekteve më të vjetra të ndërtuara në botë.

COMMENTS