Nektarina përmirëson tretjen, zvogëlon rrudhat, ruan zemrën (Video)

Nektarina, pasi ngjason me pjeshkën, shpeshherë quhet edhe pjeshkë me lëvore të butë. Posedon pak kalori, e shumë nutriente. Janë përplot me vit

Nektarina, pasi ngjason me pjeshkën, shpeshherë quhet edhe pjeshkë me lëvore të butë. Posedon pak kalori, e shumë nutriente.

Janë përplot me vitamina A, C, E, e të tjera. Janë burim për kalcium, kalium, magnez dhe fosfor.

Nektarina ndihmon edhe te shëndeti i sistemit kardiovaskular. Antioksiduesit parandalojnë oksidimin e kolesterolit dhe ulin rrezikun për krijimin e pllakave dhe enëve të gjakut. Kështu parandalohet forcimi i arterieve dhe përmirësohet qarkullimi i gjakut.

COMMENTS