Në Kosovë janë 113 persona të prekur nga sëmundja HIV

Në Kosovë janë 113 persona të prekur nga sëmundja HIV

Haradinajt i dështon aterrimi në Prishtinë, nga Shkupi kthehet me veturë
Jahjaga në mision vëzhgues të zgjedhjeve në Liberi

Në botë sot do të shënohet Dita Botërore kundër AIDS-it. Edhe në Kosovë kjo ditë do të shënohet me aktivitete të ndryshme.

Koordinatorja e organizatës ‘Integra’, Emel Ajdini, tha se deri më tani në Kosovë janë 113 raste me virus AIDS, pra që nga shfaqja e këtij virusi dekada më parë.

Ajo bëri me dije se organizata ‘Integra’, ka organizuar aktivitet për Ditën Botërore kundër AIDS-it, shëndeti im, e drejta ime’.

‘Nëse duam të t’i japim fund kësaj sëmundje duhet t’i japim të drejt atyre që janë me këtë virus qasje dhe të drejtat në shëndetësi’, i tha ajo sot RTK-së.

Sipas saj sa i përket vetëdijesimi për këtë virus, Ajdini, deklaroi se në çdo vend të botës edhe në Kosovë është vështirë të kemi një matje. ‘Ka vetëdijesim, por presim që në vitet e ardhshme të kemi ndryshim për të mirë sa i përket vetëdijesimit për këtë sëmundje’, tha ajo.

COMMENTS