Mundësi punësimi në Gjermani nga MPMS-ja (Foto/Dokument)

Tahiri: Të hartojmë një ligj të ri për t’i siguruar informatorët
Me vetura zyrtare ‘shëtitje’ në Durrës, keqpërdorimi vazhdon edhe në qeverisjen ‘Haradinaj’

Këtë marrëveshje e ka bërë publike vet ministri i MPMS-së, Arban Abrashi.

“Kjo nënkupton që MPMS do të dërgoj për praktike në punë së paku 360 punëkërkues në dhjetëra kompani që merren me përpunim të tekstilit.

Praktika do të zgjasë gjashtë muaj, dhe pagesa për praktikantë do të ndahet proporcionalisht mes MPMS, GIZ dhe kompanive. Sipas përvojave të vitit të kaluar një pjese të madhe të praktikantëve pas periudhës 6 mujore i ofrohen kontrata të rregullta”, ka shkruar Abrashi në llogarinë e tij në Facebook.

“Ftohen të gjithë punëkërkuesit e interesuar dhe kompanitë e interesuara, që nga nesër të aplikojnë për këtë mundësi. Gjatë javëve të ardhshme do të fillojmë programe të ngjashme edhe për sektorët e tjerë, si IT, drurit, metalit etj”.

COMMENTS