Mundësi e mirë për të rinjët: Bëhuni pjesë e Shkollës Verore në Shangai

Mundësi e mirë për të rinjët: Bëhuni pjesë e Shkollës Verore në Shangai

Lëvizja Ndërkombëtare 'Youth Time' njofton për Shkollën Verore Ndërkombëtare të Rinisë. Këtë vit, ngjarja do të mbahet nga 15 deri më 20 korrik në Sha

Lëvizja Ndërkombëtare ‘Youth Time’ njofton për Shkollën Verore Ndërkombëtare të Rinisë. Këtë vit, ngjarja do të mbahet nga 15 deri më 20 korrik në Shangai, Kinë. Tema e saj qendrore do të jetë ‘Revolucioni i Zgjuar: Ndërlidhja ndërmjet Qytetit dhe Shoqërisë’. Të rinjtë nga e gjithë bota janë të mirëpritur të aplikojnë. Thirrja për aplikim do të hapet më 1 prill dhe do të mbyllet më 6 maj.

Kriteret kryesore për pjesëmarrje: Të rinjtë që variojnë në moshën 18 deri në 35 vjeç; Dëshmitë e përgjegjësisë dhe përkushtimit të fortë shoqëror; preferohen të rinjë të përfshirë në ndërmarrjet sociale dhe të biznesit, jo-fitimprurëse, aktivistë socialë, artistë, edukatorë, studiues të rinj, studiues dhe studentë; njohja e rrjedhëshme e gjuhës angleze është doomosdoshme – gjuha angleze është gjuhë zyrtare e punës në këtë aktivitet. Për të aplikuar, aplikantët duhet të plotësojnë formularin e aplikimit me të cilin do të bashkëngjisin CV-në e tyre dhe një minutë video motivuese.

Shpenzimet janë të mbuluara pjesërisht. Programi, aktivitetet joformale, ushqimi dhe akomodimi do të mbulohen nga organizatorët. Pjesëmarrësit janë përgjegjës për shpenzimet e tyre për viza dhe udhëtime. Tarifa e administrimit është 150 euro.

Ndërsa infrastruktura, arsimi dhe bizneset të gjitha përshtaten me ndryshimet e shpejta që ndodhin brenda botës sonë, patjeter duhet te pershtatemi edhe ne si qytetarë. Për të arritur zhvillim të paprecedentë, së pari duhet të fillojmë duke ndryshuar mendjet dhe vlerat e arkitektëve të botës sonë të re. Shkolla Verore Ndërkombëtare synon të diskutojë dhe të shqyrtojë idenë se në mënyrë që qytetet tona të jenë vërtet të mençura, duhet të fillojmë duke zhvilluar një shoqëri të zgjuar. Vendosur në qendër teknologjike të Shangait, Kinë. Shkolla Verore Ndërkombëtare është projektuar për të nxitur udhëheqjen, vlerat njerëzore dhe një ndjenjë të përgjegjësisë sociale. Përmes një kombinimi harmonik të programeve të shkëmbimit arsimor dhe kulturor, pjesëmarrësit do të lënë ndjenjën e ngjarjes të fuqizuar dhe të frymëzuar për të gjeneruar ndryshime pozitive brenda komuniteteve të tyre. Një seri konceptesh informative, studime të rasteve dhe seminare shumë interaktive do t’u ndihmojnë pjesëmarrësve që të kuptojnë strategjitë dhe teknologjitë e ndryshme që përdoren në zhvillimin dhe transformimin e qyteteve dhe shoqërive të zgjuara.

Pjesëmarrësit gjithashtu do të inkurajohen të marrin në konsideratë rolet dhe përgjegjësitë e tyre në lidhje me të ardhmen e qëndrueshme të planetit.

Nocioni i një qyteti të zgjuar është një tregim i zhvilluar, por çka dijmë për një shoqëri të zgjuar? Ndërsa i afrohemi dekadës së tretë të shekullit 21, qytetet në mbarë botën po shfrytëzojnë fuqinë që vjen me avancime të mëdha teknologjike të bëra gjatë njëzet viteve të fundit. Duke i bërë metropolet tona urbane më efikase, jemi me të vërtetë në rrugën tonë drejt formimit të një bote më të mirë – por vetëm nëse shoqëria është e aftë dhe e gatshme të vazhdojë me ritmin.

Për më shumë info klikoni linqet e mëposhtme:
Linku i web-faqes së Shkollës Verore: https://youth-time.conrego.com/home
Linku i web-faqes së OJQ Youth Time: http://youth-time.org/
email address: qendrim_behluli@hotmail.com

COMMENTS