Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende! (Foto)

Halloween tashmë është afër. E ju harrojini 'shtëpitë fantazmë' dhe merrni në konsideratë vende reale që të fusin frikën në palcë më tepër se çdo film

Halloween tashmë është afër. E ju harrojini ‘shtëpitë fantazmë’ dhe merrni në konsideratë vende reale që të fusin frikën në palcë më tepër se çdo film horror.

Merrni për shembull spitalin Gjerman të Beelitz-Heilstätten, i cili u ndërtua në vitin 1898 për pacientët me tuberkulozë, ku edhe Adolf Hitleri u trajtua, e tashmë është një vend që të fut frikën në gjendjen që është katandisur.

Ose vizitoni një nga shumë prej kishave të ndërtuara me eshtra njerëzish. Apo qytetin fantazmë të Ukrainës, Pripiat, i cili u shkretua pas incidentit në reaktorin bërthamor të Çernobil më 1986.

1. Kupola e Kockave në Portugali, u ndërtua me eshtrat e mbi 5000 murgjve dhe u deshën afro 2 vite për ta ndërtuar.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 1

2. E ngjashme me Kishën e Kockave në Portugali, një Kube në Republikën Çeke u ndërtua me kockat e rreth 40.000 personave.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 2

3. Arkivolët e varur të Sagada në Filipine, ku anëtarët e një fisi Igorot i vendosin të vdekurit e tyre në anë të një shkëmbi me shpresën se ata do të jenë më pranë paraardhësve të tyre.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 3

4. Trupa të mumifikuar në varrezat e nëndheshme në Palermo të Italisë. Kufomat janë të shekullit të 16 dhe ky lloj ‘varrimi’ në atë kohë vlerësohej si nder.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 4

5. Një dhomë e qytetit fantazmë të Pripiat në Ukrainë.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 5

6. Spitali Gjerman të Beelitz-Heilstatten
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 6

7. Trupi i mumifikuar i një fëmije në Muzeun e Momias në Meksikë.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 7

8. Varrezat e vjetra të Hebrenjve të vitit 1478, në të dallohen rreth 12 mijë varre, por nën tokë ndodhen trupat e pajetë të 100 mijë personave.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 8

9. Varreza e Chauchilla në Peru, mbetjet njerëzore më të vjetra aty datojnë në vitin 1000 para erës sonë.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 9

10. Një dyqan në Togo. Në të shiten pjesë kafshësh dhe njerëzish për rituale kurimi, e vlerësohet edhe si magazina më e madhe e vodusë në botë.
Mos i vizitoni kurrë këto 10 vende 10

COMMENTS