Mos e mashtroni veten, jeta është më e mirë kur konsumoni bukë

S’do ta besoni sa centimetra rritet vagina juaj në momentin kur lindni foshnjën
A bën të ngrihet djathi në frigorifer?

Buka është ushqim shumë i zakonshëm dhe shumë i shijshëm, por shumë njerëz ia kanë ‘frikën’.

Një studim i kryer së fundmi ka zbuluar se dy të pestat e vajzave të reja nuk konsumojnë bukë vetëm për ta mirëmbajtur peshën e shëndetshme (41% prej tyre) dhe thuajse gjysma e tyre (47%) besojnë se buka është burim i pashëndetshëm i karbohidrateve.

Por, faktikisht buka është kontribuues i rëndësishëm i karbohidrateve, fibrave, hekurit dhe kalciumit, ndërsa i furnizon të rriturit me zink, magnez, proteina dhe vitamina B me më shumë se 10 për qind të mesatares së sasisë që duhen konsumuar ato.

Buka e bardhë është burim i mrekullueshëm i kalciumit që nuk merret nga produktet djathore, ndërsa studimet e ndryshme tregojnë se personat që hanë bukë janë më të prirë të kenë një dietë të shëndetshme.

COMMENTS