Mont St – Michel, abacia e mahnitshme 1.300 vjeçare (Video)

Mont St – Michel, abacia e mahnitshme 1.300 vjeçare (Video)

Njihni specialet norvegjeze, ato i tmerrojnë edhe burrat (Video)
Ishulli që rrotullohet, e që njihet si ‘Syri i Alienëve’ në Tokë (Video)

Mont-St-Michel është një ishull shkëmbor, rreth 1 km larg bregdetit verior të Francës, mu në grykëderdhjen e lumit Couesnon në Normandi.

Në këtë ishull të vogël gjenden abacia dhe kisha benedikte më e njohur mesjetare, që shtrihet përgjatë gjithë ishullit, respektivisht në një sipërfaqe prej 100 hektarësh.

Mont-Saint-Michel është për Francën ajo që piramidat janë për Egjiptin, kishte deklaruar dikur mendimtari i shquar Victor Hugo.

COMMENTS